Hillerød Forsyning tåler ikke negativ omtale

Hillerød Forsyning forsøger igen at blokere aktindsigt, denne gang ved at undtage navne fra aktindsigter. Ved den øvelse gør Hillerød Forsyning det reelt umuligt at grave i hvilke medarbejdere er er involveret i en sag eller ej. Tænk hvis de havde undladt navne i sagen omkring møbelindkøb.

Her følger hvad Hillerød Forsyning skriver som begrundelse for at undlade navn og kontaktoplysninger på medarbejdere og visse af samarbejdspartnernes.

Omtale af lønforhold


Vi har i den forbindelse lagt særlig vægt på, at oplysninger om medarbejdere, herunder lønforhold og kontaktoplysninger tidligere i forbindelse med udlevering af oplysninger i konkrete aktindsigter efterfølgende er offentliggjort på de sociale medier i tilknytning til negativ omtale

Hillerød Forsyning

Omtalen af den tidligere direktions lønforhold, gør altså at Hillerød Forsyning mener de har ret til at undtag navne fra aktindsigt. Ombudsmanden har tidligere udtalt at “Kritisk journalistik kan ikke føre til afslag på aktindsigt”

Udsnit af afslag på dele af aktindsigt

Negativ omtale i kommentarspor

Vi har også lagt vægt på den negative omtale i diverse kommentarspor, der er tilknyttet til opslag på fx Visbys Verden på de sociale medier. Her refereres til fx Putin i sammenhæng med Hillerød Forsyning, ligesom der bl.a. tales nedsættende om ansatte i forsyningen.

Hillerød Forsyning

Så Hillerød Forsyning mener at når der er en debat omkring Hillerød Forsyning og Putin nævnes, giver det ret til at undlade navne fra aktindsigt. Dette til trods for at Hillerød Forsynings bestyrelsesformand selv har udtalt sig temmeligt uheldigt i forbindelse med Ruslands angreb på Ukraine.

Må ikke kontakte leverandører

Det er desuden lagt vægt på, at du tidligere har rettet henvendelse til samarbejdspartnere direkte i forlængelse af meddelte aktindsigter.

Hillerød Forsyning

Her henvises tydeligvis til afdækningen af historien om en mystisk kontrakt som omtales En ven af huset – 8 Historien om det lokale forsyningsselskab i Hillerød.

Trods ny ejerstrategi med krav om større åbenhed, ny direktør samt ny bestyrelse, forsætter Hillerød Forsyning altså lukketheden og måske endda når nye højder ved at bruge magtfordrejning i forhold til afslag på aktindsigt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *